Skip to content

Отиде си Астор. Официалният магьосник на Бирената партия.

ОФИЦИАЛЕН МАГЬОСНИК на Бирената партия на България“. Това записахме в членската карта, която издадохме и най-официално връчихме на Астор през далечната 1995 година. А през един мартенски ден на 2001 година заедно с Жоро Шарков, Главен координатор на Бирената партия, отидохме в ресторанта на Астор и си поръчахме по халба. Жоро Шарков му каза:
– Маестро, дойдохме да ти направим предложение, което не можеш да откажеш! Наближават парламентарни избори. Ние ще те издигнем за кандидат-депутат! Ако приемеш, ще участваш в изборите, и ако спечелиш – ще бъдеш първият и единствен депутат на Бирената партия на България!

Астор поиска време да помисли и ни отговори след една седмица:
– Съгласен съм! Но да знаете, че тези дни не съм спал, вие ме побъркахте. Направих справка – никъде в света няма избран магьосник за депутат. Обадих се и на дъщеря ми в Америка – питам я какво да правя. А тя ми каза – ти си голям човек, решавай! Съгласен съм!

И Астор продължи:
– Благодаря ви, че ще ме издигнете за депутат – никой не ми е предлагал това. Но да знаете, че моето сърце е при Царя!

Отпихме от чашите си и най-сериозно го попитахме:
– Кой цар?

Астор рече:
– Негово величество Симеон, той е моят човек, така да се каже. От години празнувам рождения му ден в ресторанта и черпя всеки, който дойде там.

Историята с кандидатурата на Астор веднага стана хит за ежедневниците, излезе и далече зад границите на държавата ни. От немският „Щерн“ изпратиха телевизионен екип и направиха 30 минутен филм за Маестро Астор.

За участие в изборите подписахме споразумение между Бирената партия и Евролевицата, с председател Александър Томов. В Евролевицата въртяха, сукаха и накрая записаха Астор на 7-ма позиция в партийната си листа в град Пловдив.
– В Пловдив – каза председателят Томов, – има голяма арменска общност. Ще влезе в парламента, ние сме силна партия.

И в един априлски ден всичко се обърна нагоре с краката – в България се завърна цар Симеон, държа онази монументална реч, дето подписа празен чек, че за 800 дни ще се оправи всичко, и предизборната кампания на всички партии се срути, за да започне от нулата.

Магьосникът Астор ни рече:
– Момчета, Царят дойде, искам при него да съм кандидат за депутат!

Веднага изтеглихме всички документи от Евролевицата.
– Олекна ми – каза ни на раздяла шефа на Евролевицата.

И ние – също олекнали и весели – отидохме в централата на НДСВ, където царедворците приемаха такива като нас, подписахме разните документи и Астор стана кандидат-депутат на царското движение. На изборите Царят помете всички, спечели с голямо мнозинство.

Но Астор не стана депутат – за него беше отредено 5-то място в късата листа на град Шумен, там избираха само 4 депутата. Пак отидохме с Георги Шарков в ресторанта му, поръчахме си по халба бира. Астор седна при нас. Беше му криво и не го криеше. Попита ме:
– Председателю, в Бирената партия има ли снайперисти? Трябват ми поне трима.
– Защо трима? – попитах го. – Четирима те изместиха от депутатското място.
– Защото – рече той, – ако премахнем четирима – ще личи. Но за трима никой няма да забележи и да пита.
– Имаме – рекох – точно трима сигурни снайперисти. Ще го уредим!

Нищо никъде не уредихме. Астор ни каза още:
– Исках да бъда депутат. Имах дневен ред за един ден – да положа клетва, да кажа на всички в събранието, че няма друг магьосник депутат или сенатор, по целия свят, че аз съм първият и единственият. И щях да напусна на другия ден. Но това щеше да се запише и да остане в Историята, нали!

Астор ще остане в другата История – тази, която слага всеки на истинското му място. Официалният магьосник на Бирената партия вече събира овации на небесната сцена, където бирата е винаги студена и където се сервира само качествено пиво. Аплодисменти и от нас, Маестро и благодарност за магията, която изтъка с ръцете си, и щедро ни завеща.

Георги Гълов
Председател на Бирената партия на България

Маестро Астор: “Целия cи пpофеcионален живот изкарах в лъжа. Колкото по-добре лъжех, толкова повече ми ръкопляскаха. Наричаха ме измамника, на когото може да се вярва

От предизборната агитация: “Стига аматьори-илюзионисти в Парламента, време е да дойдат професионалистите!”

error: Внимание! Копирането на каквото и да е води до незабавно окапване на косата!